Vloot

Onze vloot telt momenteel 50 DAF-trekkers, 5 Volvo trekkers en een 60-tal polyvalente containerchassis (die 20ft, 40ft, high cubes en zelfs 45ft containers kunnen vervoeren), 3 combichassis (splitsbaar in 2x20ft-chassis) en een 20ft chassis. Twee kipchassis werden aan het gamma toegevoegd. Da’s handig voor het lossen van bulkgoederen. Verder hebben we nog onze eigen koeloplegger. Hiermee kunnen we vlot inspelen op de te vervoeren goederen naargelang het type container en zijn gewicht.

Door mijn jarenlange ervaring als vrachtwagenmecanicien volg ik het onderhoud van het wagenpark goed op, zowel in eigen werkplaats als in een externe garage. Zodoende worden pannes onderweg tot een minimum herleid en kunnen we een stipte service leveren.

Al onze trekkers voldoen minstens aan de milieunorm EURO 5. 5 trekkers voldoen aan de strengere EEV-normen en ruim 80% van de trekkers zelfs aan EURO 6. Dit is uiteraard zeer gunstig voor mens en milieu. Maar in een maatschappij die steeds meer regels oplegt op basis van milieunormen, wordt dit ook interessant voor de transporteur en zijn klant. Denk maar aan lage-emissiezones, de Maasvlakte in Nederland, de Maut in Duitsland, ecotaks in Frankrijk en kilometerheffing in België.

Eskatrans bouwt mee aan de toekomst!